Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.5.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Již jsme vás informovali, že Společnost AMD v San Francisku představila dlouho očekávané 65nm procesory Turion X2. Mimo to také společnosti nVidia a Broadcom se s AMD spojily a představily 3D grafiku, Wi-Fi připojení a další prvky nastupující...
JAj_jmeno | 7.5.20072:04
Nechápu proč tam cpe autor obrázek takovýho ­"žřouta­" když ty nový turiony budou vyráběny 65nm technologií a to znamená znatelné snížení TDP myslím že normálním 90nm měli spotřebu jen 35W tak kolik pak budou mít asi teď. :­-­) :­-­),, už se těším až to vyjde a docela by mě zajímalo s čím přijde AMD­/Ati proti santa rose :­-­),,
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 6.5.200718:30
Vetrak vlavo je na CPU; dalsie 2 vetraky chladia grafiky v SLI mode a ten maly bude nejaky pomocny­/systemovy...

Co ma vsak dostalo je spolupraca s nVidiou ­- nekupilo AMDcko nahodou pred par mesiacmi ATi? Pride mi dost divne, ze sa spolcuju s nVidiou, ked maju ­"vlastne­" ­(zdedene­) graficke jadra ­(a aj cipove sady, kde je pri notasoch s AMD procakmi nVidia stale oblubena, najma u taiwanskych vyrobcov a entertainment modelov...­)

C
Odpovědět0  0
Jan Strouhal | 6.5.200716:39
Tak to bych chtel slyset jak ten notas rve se ctyrma vetrakama! Ja mam na notasu jeden a to mi bohate staci!

No a jeste jeden maly vzkaz pro pana ucitele: vam uz asi nestaci vnucovat svoje ­"AMD is GOOD­" ve svych hodinach ZAEcka a mereni, vy uz to musite vnucovat i lidem na SH?? A mimochodem, kdo mel pravdu, kdyz sem vam pred rokem rikal o architekture Core, ze rozdrti vsecky Athlony a vy ste si furt dokola mlel neco o pametovem radici a pomalem FSB...? Prestante nam tady prosim vnucovat vase nazory nebo se obavam, ze stejne jako hodne dalsich lidi prestanu cist do nedavne doby vyborny server o HW a budu cist pouze konkurencni cd*.cz; A este jedna vec, co vas urcite potesi: v tom notasu ­(Asus A6KM­) mam Turiona, ovsem kdyby v tu dobu meli jeste Pentia M tak nevaham... Jinak ode mne prosim pozdravujte pany ucitele na vakuovce, hlavne nasi byvalou tridni Fabianovou a taky pana Kunetka. Mejte se:o)
Odpovědět0  0
komisar.durex (41) | 6.5.200716:53
:­-D celkem sem se u tveho prispevku pobavil:­)

Mas pravdu ze C2D je vykonejsi....ale dkyz si porovnas ceny tak uz zas tak vhyodne neni pokud nechces stavet PC ta velke penize....ale je vykonejsi to je pravda

Aler nejak uz zapominas za AMD drtilo intel kdyz se porad chvastal P4 a svyma GHz:­) ale tak obcas kazdy zapomeneme ze jo:­)

Jinak ja bych do NTB radsi teda Turiona.....je lepsi nez Pentium M aspon co se vykonu tyce

Jinak nadavat umej uz deti ve skolce:­-D
Odpovědět0  0
Jan Strouhal | 6.5.200717:19
Ja nemluvim o cenove vyhodnosti ale o vykonnosti, taky sem spis zastancem pomeru cena­/vykon, a je mi jedno jestli je to Intel nebo AMD, ale co je moc, to je moc. Kdybys videl pana Federmanna v ­"akci­", kdy je schopny misto vyuky treba cele 3 hodiny vykladat, jak je AMD dobre a Intel spatny, tak bys byl asi stejneho nazoru. Jinak vyvoj procesoru sleduju uz velky pocet let a nezapominam, taky netvrdim, ze NetBurst bylo neco skveleho, myslim, ze kdyby si v dobe Northwoodu Intel uvedomil, ze tudy cesta nevede a nepokracoval v Prescottovi atd, tak by na tom byl o hodne lip. No a nejak se mi nezda, ze bych tady nadaval, kdybys znal pana Federmanna a videl, jak dovedl ­"zfanatizovat­" moje spoluzaky tak byste moje ­"nadavky­" pochopil. Dneska mi hodne byvalych spoluzaku rika, ze tehdy pred rokem sem mel pravdu, a ze Intel nebyl zas tak v ­"kasi­" jak nam pan ucitel vtloukal do hlavy a koupili si radsi Core:o)
Odpovědět0  0
sAd (87) | 6.5.200717:13
Lol, ty jsi lama jako víno. By mě zajímalo co máš za noťas, protože větrák v tom mojem je neslyšný.

A pokud se ti něco nelíbí, tak máš možnost autorovi napsat přímo a ne ze sebe dělat vola v diskuzi.
Odpovědět0  0
Jan Strouhal | 6.5.200717:24
Bez urazky, ale kdybys umel cist, tak to tam je napsane, je to Asus A6KM, nevim teda kdo ze sebe dela vola:o­)
Procti si diskuse o tomto notasu, a uvidis co je ­"neslysitelne­", mame je na pokoji 2... a kolega z bytu ma to same s Pentium M, je vykonnejsi a tissi. Jo a nemam rad, kdyz mi nekdo rika lamo, obzvlast ten, kdo neumi cist...
Odpovědět0  0
pani_Domu | 6.5.200717:45
hh jenom naprosta lama si muze koupit notebook s AMDcekem a jeste k tomu od ASUSe...to je jako si kupovat KIU s litrovym motorem a pak se jeste divis ze ti to rve...kdyz tomu nerozumis tak se pak nesmis divit!!!
Odpovědět0  0
Jan Strouhal | 6.5.200718:00
Ano, opravdu inteligentni nazor... Se znackou ASUS sem spokojeny, nerikal sem, ze me ten vetrak nejak vadi... Pomer cena­/vykon u techto notebooku je vyborna a mezi levnejsimi notebooky patri ASUS mezi ty lepsi. Furt lepsi, nez koupit Acera nebo za stejnou cenu HPcko s ubohou vybavou a integrovanou grafikou. V tu dobu ­(zari 2006­) bylo na trhu notebooku Asus zalostne malo a ja sem ho potreboval hned kvuli skole, proto sem si ho vzal. Kdybych pockal mesic, mel bych to same s Pentiem M za stejnou cenu. Bohuzel sem na to spechal. Takze kdyz tomu nerozumis tak radsi pomlc lamiku:o)
Odpovědět0  0
sAd (87) | 6.5.200718:11
Ten typ jsem přehlídnul, za to se omlouvám.

Osobně bych si Asus nebo Acer nekoupil už jenom kvůli jejich zpracování. Viděl jsem, co se s nimi děje po cca půl roce používání. Plus jejich rádoby programový management je katastrofa. V tomhle se HP, Lenovu nebo Dellům nikdy nevyrovnají.

A co se týká tohoto segmentu, tak se vyplatí si připlatit.

Jinak Asus A6KM pro mě není notebook, protože notebook je pro mě symbolem mobility a to tenhle typ opravdu není a i samotná kombinace AMDcpu, SiS chipsetu a nVidia grafiky ve mě důvěru nevzbuzuje.
Odpovědět0  0
P@pi_nejde_mi_login | 6.5.200718:17
Mám ASUS M6VA rok a půl. Po denním někalikahodinovém používání drží stále dost pevně. Pravda, je odřený, ale to je asi tak všechno. Jediná odcházející část je disk, ten ve SMARTu už moc neprochází. Odchlýplý je jediný plast a to necelý milimetr. Notebook nevrže a klouby displeje stále drží.

Designově vypadá velice podařeně ­(modré diody­).

Já bych je zase tolik neodsuzoval. Mám s ním vynikající zkušenost ­(tedy až na chlazení, což si ovšem můžu částečně upravit, že?­).
Odpovědět0  0
Jakub Hegenbart | 8.5.20070:29
A to je nějaký výkon? V takovémhle stavu jsem měl šestiletý ThinkPad po dvou pádech na dlažbu. Někdy mám pocit, že se majitelé Acerů a spol. se domnívají, mají odolný notebook, jen proto, že opravdu robustní stroj ještě neviděli. Nicméně jako náhrada desktopu, se kterou se moc nehýbe, to asi vyhovuje. :­-)
Odpovědět0  0
Jan Strouhal | 6.5.200718:26
Asi tak jak rika P@pi, ja sem s nim celkem spokojeny, pro moje potreby to staci, i kdyz sem puvodne chtel myslim A6Vm s Pentiem M, nebylo na vyber.... Mam ho od zari a vypada furt jak novy, nevrze, proste vsecko vicemene bez problemu. Je jasne ze to nemuzu srovnavat s HP, Dell a spol, ale chtel sem radsi lepsi vykon s trosku horsi kvalitou zpracovani, nez vybornou kvalitu s Celeronem a starym integrovanym jadrem a 40GB diskem...
Odpovědět0  0
HrdinaJan | 6.5.200714:53
Mohl by nekdo říct, co to je na tom obrázku?? Jetli jsou ty dva větráky na chlazení dvou GK, jeden na CPU a poslední, ten malej, na chlazní chisetu?. Děkuji za odpověď. Už několik NB jsem viděl zevnitř, nicméně nic podobného jako je tohle.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.